Mitä hyötyä Google Workspace -tilistä?

Kategoria(t): Yleinen Avainsanat: , , , , , ,

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran www.pienyrityskonsultit.fi -blogissa.

Olen erilaisten pelkästään Internetin yli toimivien pilvi-palveluiden vankkumaton kannattaja. Esimerkiksi taloushallinnan järjestelmääni käytän vain Internetin yli. Yksityisyrittäjänä minulla ei ole aikaa eikä rahaa asentaa itse kaikkia mahdollisia yrityksen sovelluksia omille palvelemilleni eikä varsinkaan aikaa ylläpitää kaikkia näitä tarvittavia palveluita.

Pilvipalvelut ovat monelle meistä tuttuja. Usea meistä on luonut itselleen Google-tilin, jotta voi käyttää erilaisia Googlen palveluja kuten Gmail, Google Calendar -kalenterit, Picasa, Youtube, Blogger, Google Analytics, jne jne. Googlella on melkoinen määrä palveluja, joihin on helppo liittyä ja joita ennen kaikkea on helppo käyttää suoraan Internet-selaimella.

No mitä hyötyä on sitten Google Workspace (vanhalta nimeltään Google Apps) -tilistä pienyrittäjälle tavalliseen Google-tiliin verrattuna?

Google Workspace -tili on kuin ikioma sähköpostipalvelin, mutta se sijaitsee Googlen turvallisilla, 24 tuntia päivässä valvomilla palvelimilla. Lähes kaikki tavallisen Google-tilin palvelut ovat edelleen käytössäsi. Lisäksi voit Google Workspace -tililläsi käyttää Google Workspace Marketplace -yhteisösovelluksia. Yhteisösovelluksista ehkäpä tärkeimpiä mielestäni ovat asiakkuuksien hallinta (CRM, customer management), projektinhallinta, työaikojen kirjaukset.

Google Workspace -tilillä voit itse luoda lisää uusia käyttäjätilejä ”omalle palvelimellesi” eli jos sinulla on omia työntekijöitä, niin voit luoda heille itse sähköpostitilin valmiiksi. Näin uudet tai vanhat työntekijäsi pääsevät heti käyttämään niitä sovelluksia, joita olet lisännyt kaikkien käytettäväksi.

Kaikkein parasta Google Workspace -tilissä pienyrittäjälle on mielestäni se, että Google Workspace -tilien käyttäjäksi pääsee edullisesti maksamalla noin 6$/ käyttäjää kohden kuukaudessa.

Suosittelen tutustumaan vaikka ensiksi Google Workspace Marketplace -yhteisösovelluksiin ja päättämään sen jälkeen, että voisiko omien sähköpostipalveluiden siirto pilvipalveluihin olla ajankohtaista.

Voin toteuttaa sähköpostisi siirron Google Workspace -tilille avaimet käteen periaatteella puolestasi niin, että sinun ja työntekijöidesi ei tarvitse kuin kirjautua uudelle tilillesi ja voitte alkaa käyttää heti Googlen tarjoamia palveluita kuten yhteisiä dokumentteja, ryhmiä, yhteiskalentereita. Jos tarvitset apua omassa siirrossasi, ota yhteyttä, niin autan sinua mielelläni!

Jos tarvitset apua omassa siirrossasi, niin kysy lisää vaikka kommentoimalla artikkelia!