2010-04-12 Surukonferenssi 2010

Kategoria(t): Valokuvaus Avainsanat: , , , , ,

Tällä kertaa kerron hieman taustaa erilaisesta valokuvauskeikastani, sillä vähän aikaa sitten kävin valokuvaamassa Surukonferenssi 2010 -tapahtuman Jyväskylän Paviljongissa 18.3.2010. Itse konferenssi oli kaksipäiväinen ja Surukonferenssi tarjosi tietoa uusimmasta surututkimuksesta. Konferenssin avasi RAY:n toimitusjohtaja, ministeri Sinikka Mönkäre ja mukana olivat esimerkiksi psykologi, traumapsykoterapeutti VET Soili Poijula, toimittaja, pastori Hilkka Olkinuora, tutkijat Anna-Liisa Aho ja Harri Koskela sekä kirjailija, toimittaja Aino Suhola. Lisäksi konferenssissa perehdyttiin palvelujärjestelmän suomiin mahdollisuuksiin ja omaisjärjestöjen ylläpitämään vertaistukeen. Konferenssi tarkoituksena oli nostaa keskeinen kysymys esille siitä, että miten menetyksestä voi selviytyä.
{oldblog morfeo gallery removed}
Järjestyksessään toinen valtakunnallinen surukonferenssi järjestivät yhteistyössä Käpy Kätkyt- ja lapsikuolemaperheiden yhdistys ry, Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry ja Suomen Nuoret Lesket ry. Konferenssi oli suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, kasvattajille, opettajille, sururyhmien ohjaajille, surevia työssään kohtaaville sekä omaisensa menettäneille.
Konferenssissa kuulin myös, että ensi vuoden Surukonferenssi 2011 -tapahtumaa ollaan jo suunnittelemassa vaikka Surukonferenssin sivustolla ei vielä asiasta mainitakaan.