2009-10-29 Häätrendit vuodelle 2010?

Kategoria(t): Häät Avainsanat: , , , , , , ,

Kesän häät ovat ohi ja tulevat hääpariskunnat suunnittelevat talvihäitään kovaa vauhtia. Monella morsiamella on mielessä, että mitkä ovat vuoden 2010 häiden tulevia trendejä ja löytyiskö niistä jotain itselle, omiin häihin sopivaa. Lähdetäänpä matkalle ja poimitaan häätrendien joukosta sellaisia, jotka voisivat olla 2010 pinnalla.
Helpointa suomalaisten vuoden 2010 häätrendien poimiminen on häämessuilla. Ensimmäiset ensivuotta luotaavat häämessut, Häät&Rakkaus, järjestetään 13.-15.11.2009 Helsingin messukeskuksessa. Häät&Rakkaus messujen verkkosivuista ja messuoppaasta ei trendien poimintaan ole, mutta messuilla näytteilleasettajia on riittävästi sekä ohjelmallisia tietoiskuja on mahdutettu päivään useita; näin messuilla paikanpäällä trendit varmastikin erottuvat.
{oldblog morfeo gallery removed}
Tampereen seudulla häämessut, Tampereen Häämessut,  järjestetään 6.-7.2.2010 Tampere-talossa. Tampereen Häämessuilla esittäytyy erittäin hyvä valikoima Tamperelaisia yrityksiä, joilla on yleensä messujen aikaan hyviä messutarjouksia. Tampereen Häämessuilla on myös perinteisesti hienosti esillä mm. morsiuspuvut omassa morsiuspukumaailmassa, jossa voi käydä ihailemassa ja hypistelemässä vuoden 2010 malleja. Pukujen yksityiskohti voi myös helposti valokuvata tässä omassa näyttelyosassa. Kattaukset saavat erityistä huomiota erillisessä katettujen juhlapöytien näyttelyssä, jossa suosittelen käymään ottamassa vinkkejä omien häiden koristeluihin.

Tulevan vuoden 2010 häätrendejä maailmalta

2010 häätrendeissä tullaan näkemään varmasti värimaailman muutoksia. Vuoden 2009 väri oli musta ja mustaa tullaan näkemään edelleen 2010. Eloisia ja kirkkaita värejä kuten vihreää, keltaista ja oranssia tullaan näkemään kesähäissä 2010. Hääasuissa trendit seuraavat edelleen paljon mitä muualla muotimailmassa tapahtuu. Morsianten romanttiset, jopa prinsessamaiset puvut kasvattanevat suosiotaan. Yksi jo pitkään jatkunut trendi eli olkaimettomat puvut jatkaa voittokulkuaan.
Häähunnut sekä hiuskoristeet tulevat olemaan iso trendi kesällä 2010. Erityisesti vintage-tyylinen linnunhäkkihuntu esiintyi useasti julkisuuden valokeilassa paistateilla, joten trendi siirtyy varmasti vuoden 2010 häihin. Vintagea edustavat myös korut, joissa tullaan näkemään mielenkiintoisia uutuuksia: pitkiä helmiketjuja, suurempia kaulakoruja. Vintage muutenkin trendinä jatkuu, varsinkin kun hääparit tekevät entistä enemmän ekologisia valintoja myös häihinsä. Aina ei kaiken tarvitse olla uutta, vanhat esineet koristeina tuovat aivan erilaisen tunnelman häihin. Huomasin hääsivuja selaillessani hauskan eko-teemaan sopivan vinkin: hääkarkkien tilalle istutettava häämuisto, kehäkukkien siemeniä tai miksei vaikka jo valmiiksi versottu taimi!
Muistoja tallennetaan häistä aina enemmän ja enemmän. Vaikka maailmalla taloustilanne on vaikea, niin yhä suurempi osa hääparien budjetista käytetään valokuvaukseen ja videointiin. Häistä halutaan upeita elämyksiä ja upeat elämykset halutaan saada talteen upeiksi valokuviksi. Muistot ovat ne, jotka hääpäivästä jää. Muistoihin on aina ihana palata valokuvien kautta.