2011-01-11 Häätrendit vuodelle 2011?

Kategoria(t): Häät Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Uusi vuosi. Vuosi 2011. Odotan jo innolla tulevan vuoden häitä ja erityisesti sitä, että mitä hääparini ovat keksineet hääteemoikseen. Onkin siis hyvä aika tarttua kristallipalloon ja arvuutella mitkä ovat vuoden 2011 häiden tulevia trendejä. Voit myös lukea ja päätellä itse, että onnistuinko vuoden 2010 häätrendien arvauksessa.

Kurkkaapa siis artikkeli ja tarkista löytyisikö tulevista trendeistä jotain juuri Si’e sopivaa, vaikka omiin häihisi!
 

Häävalokuvauksen trendit 2011

Trendi siitä, että muistoja tallennetaan häistä aina enemmän ja enemmän jatkuu. Lähes jokaisella suomalaisella on mukanaan kännykkä, jossa on kamera. Ja yhä useammalla kännykamerassa on yhä useammin yhteys Internetiin ja näin valokuvat on vaivattoman helppoa jakaa ystävien kesken, vaikka Facebook– tai Twitter-palveluissa. Yhä useammin myös ammattihäävalokuvaajat laittavat asiakkaidensa häävalokuvia Facebook-sivuille, jotta hääparit voivat helposti niitä jakaa ystävien kesken.
Häävalokuvauksessa myös jatkuva trendi on hääkuvakirjojen suosio. Vaikka digitaalisesti tietokoneen ruudulta katsotaankin yhä enemmän valokuvia, niin mikään ei voita käsinkosketeltavan valokuvan taikaa. Ja jos häävalokuvat on kauniisti aseteltu huippulaatuiseen hääkuvakirjaan, niin taika on rikkumaton katsellassa omista häistään tehtyä upeaa hääkuvakirjaa mukavalla sohvalla torkkupeiton mutkassa höyryävän lämmin teemuki vieressä. Voitko kuvitella itsesi tuolle sohvalle?

Tulevan vuoden 2011 häätrendejä Suomessa ja maailmalta

2011 hääasusteiden värimaailmassa puhtaan valkoinen tai vintageen vivahtava hillitty shampanja jatkaa suosiotaan Suomessa. Maailmalla vintage on aina vain yhä enemmän IN ja alkaa myös näkyä Suomessa enemmän ja enemmän. Vintage tyyli tuo hääasusteiden värimaailmaan maanläheisiä värejä sekä auringon polttamia sävyjä. Mustan ja valkoisen liitto trendinä alkaa olla OUT. Toki hääasusteissa mustaa nähdään vielä paljon niissä asusteissa, joissa on selkeän yksinkertaiset leikkaukset. Sekä tietysti miehillä, joilla musta puku on edelleen hallitseva. Miehillä myös jatkuu valkoisen ja mustan selkeä linja yhdistettynä kuitenkin välillä hyvinkin voimakkaan värisiin, morsiamen asusteisiin sopiviin yksityiskohtiin.
Vuoden 2011 hääasusteiden varma trendi on vuodesta toiseen jatkuva olkaimettomattomien pukujen yksinkertaisen eleganssin voittokulku.
Morsianten romanttiset puvut jatkavat edelleen romantisoitumistaan. Puvuista löytyy aina vain enemmän röyhelöitä, kermakakkumaisuutta ja sekä tylliä tuomassa täyteläisyyttä. Toinen suuntaus morsianten hääpuvuissa on aivan vastakkainen edelliseen eli hääpuvuissa on 1920-lukulaista yksinkertaisuutta leikkauksissa.
 

Hääpuvut voivat olla myös hyvinkin lyhyitä paljastaen morsiamen polvet. Yksi hauskan käytännöllinen lyhyisiin hääpukuihin liittyvä trendi on kaksiosaiset puvut eli hääpuku muuntautuu helposti välimerellisestä pitkälaahuksisesta juhla-asusta laahuksen irrottamalla vintage-tyyliseksi yksinkertaiseksi hääpuvuksi vaikkapa hääjuhlan loppuillan rientoihin.
Häätrendit vuodelle 2011 on kukkaasetelmissa ja hääkimpuissa liittyvät varmasti myös vintageen. Ultramodernit kimput menettävät suosiotaan ja yksinkertaiset, jopa pelkistety hääkimppuja nähdään enemmän. Yksi näkyvä trendi tulee olemaan kimppujen koristuksissa käytettävät höyhenet, joilla on selkeä viittaus 1920- ja 1930-lukujen muotiin.
Ekologisuus trendinä jatkuu yhä voimakkaammin, varsinkin kun hääparit miettivät, mitä vintagea voisivat liittää häihinsä. On paljon ekologisempaa kierrättää vanhoja koristeita, voi vuokrata vaikkapa posliiniset vintage-astiastot – oikeat posliini-lautaset tuovat aivan erilaisen tunnelman iltapalalle kuin kertakäyttölautaset!

Lisää trendejä löydät häämessuilta

Helpointa suomalaisten vuoden 2011 häätrendien poimiminen on häämessuilla. Ensimmäiset vuoteen 2011 kurkistaneet häämessut, Häät&Rakkaus, järjestetettiin 15.-17.10.2010 Helsingin messukeskuksessa. Mennään Naimisiin! -häämessut järjestetään Helsingin Wanhassa Satamassa 15.-16.1.2011.
Tampereen Häämessut järjestetään 5.-6.2.2010 Tampere-talossa. Tampereen Häämessuilla on aina erittäin paljon erilaisia Pirkanmaalaisia yrityksiä mukana. Messuilla tekee aina hyviä löytöjä ja lähes kaikilla näytteilleasettajilla on messutarjouksia. Tampereen Häämessuilla hääkattauksia nähdään katettujen juhlapöytien näyttelyssä, josta löytää paljon erilaisia malleja omienkin häiden koristeluihin. Mukavien häämuotinäytösten lisäksi morsiuspuvut löytää omasta morsiuspukumaailmassa. Kannattaa käydä siis häämessuilla!