Canon EOS 7D Full HD videokameran vaihtoehtona

Kategoria(t): Valokuvaus Avainsanat: , ,

Olen jo pidemmän aikaa harkinnut hankkia videokuvaa ottava Full HD 1080-tarkkuuteen kykenevä järjestelmäkamera ja eräänä vahvana ehdokkaana on ollut Canon EOS 7D. Voisit varmaan kysyä, että miksi videokuvaamiseen järjestelmäkamera?

Vastaus omalla kohdallani on helppo, sillä ammattivalokuvaajana mi’a on jo Canon järjestelmäkameroihin sopivan laaja kirjo erilaisia objektiiveja. Toinen kysymys mikä saattaa juolahtaa mieleen on, että mikset harkitse Canon EOS 5D mark II täyden kennon järjestelmäkamerarunkoa?
Valinta näiden kahden eli Canon EOS 7D ja Canon EOS 5D mark II -runkojen välillä on melko helppo kohdallani. Olen tämän digitaalisen järjestelmäkamera-aikani valokuvannut vain ”crop”-rungoilla ja näin valokuvaustarvikehyllyyni on ilmestynyt vain ”crop”-rungoille sopivia objektiiveja Full frame -objektiivien kavereiksi. Jos olet seurannut valokuvia blogistani, niin olet myös varmasti huomannut, että valokuvissa hyvin usein esiintyy myös laajakulmaobjektiiveilla otettuja valokuvia. Kameroissani hyvin usein kiinni olevista laajakulmaobjektiiveista kaksi aivan ehdotonta suosikkiani ovat Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM ja Tokina SD 12-24 F4 (IF) DX. Ja nämä molemmat ovat ”crop”-objektiiveja. Näinpä on helppo jatkaa crop-runkojen parissa eli valintani näistä kahdesta oikein hyvästä kamerarungosta on Canon EOS 7D.
Kolmas ja ehkäpä tärkein kysymys voisi olla, että miksi alkaa kuvata lliikkuvaa kuvaa, eikö pelkkä still-kuva riitä? Riittäähän se vielä, mutta tulevaisuudessa näen yhä selvemmin liikkuvan kuva merkityksen kasvun omalla päävalokuvausalueellani eli hääkuvauksessa. Koska nykyisillä järjestelmäkamerarungoilla saa jo todella hyväälaatuista Full HD 1080 tason liikkuvaa kuvaa talteen, niin on hyvin matala kynnys lähteä videokuvaamaan vain ostamalla hieman uudempi Canon järjestelmäkamerarunko. Ennen digitaalisia järjestelmäkameroitani otin harrastusmielessä videokuvaa digitaalisessa muodossa DV-videokameroilla sekä käsittelin ne valmiiksi autorisoiduiksi DVD-levyiksi asti. Mutta koska siitä on jo hetki aikaa, niin pitänee alkaa virkistää omia liikkuvan kuvan ottamisen taitoja.
Oletko sinä harkinnut järjestelmäkameraa videokameraksesi? Haluaisin mielelläni kuullla mielipiteesi kokeilemistasi videota ottavista järjestelmäkameroista vaikkapa Nikonin vastaavista!