2010-01-11 Canon uutuuksia keväällä

Kategoria(t): Valokuvaus Avainsanat: , , , ,

Olen lähes koko ikäni valokuvannut erilaisilla Canonin tuotteilla: välillä aktiivisemmin, välillä muitakin merkkejä kokeillen, mutta aina takaisin Canoniin palaten. Ei liene siis yllätys, että olen seurannut Canon Suomen viestittelyä Canonin uusista tuotteista. Ulkomaisista lähteistä on ollut mukava seurata, että miltä nämä uudet tuotteet ovat vaikuttaneet ensitesteissä. Pari Suomeenkin keväällä todennäköisesti saatavaa uutuutta on ollut erityisesti mielenkiintoni kohteena eli digitaalinen järjestelmäkamera Canon EOS 1D Mark IV sekä uudistettu valovoimainen objektiivi Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM.
Miksi sitten juuri nämä tuotteet ovat mielenkiintoisia? Canon EOS 1D Mark IV on Canonin digitaalisten järjestelmäkameroiden uusi lippulaiva ja näyttää mihin suuntaan kaikki Canonin uudet digitaaliset järjestelmäkamerat ovat menossa. Viitteitä uuden 1D:n ominaisuuksista saatiin edellisistä julkistuksista eli Canon 5D Mark II ja Canon EOS 7D ominaisuuksista, mutta uuden lippulaivatuoteen ominaisuudet ovat kuitenkin aina mielenkiintoista, hieman yllätyksellistä luettavaa.
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM kiinnostaa minua siksi, että valokuvauskalustooni kuuluu tällä hetkellä mielestäni todella hyvän kuvanlaadun objektiivi Canon EF 70-200mm f/4L IS USM. Canon EF 70-200mm f/4L IS USM on lisäksi mukavan kevyt (tärkeä yli 10 tunnin kuvauspäivinä), vankkarakenteinen ja erittäin käyttökelpoinen valovoimaltaan kirkkokuvauksissa kesäisin. Koska valoa on huomattavasti vähemmän Suomessa pimeinä talvikuukausina, niin olen pitkään miettinyt 4L IS USM vaihtamista 2.8L IS USM-objektiiviin. Siksi siis Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM herätti heti kiinnostukseni.
Jos haluat lisää tietoa Canonin uusista tuotteista, niin mielestäni mielenkiintoisia tiedonjyviä löytyy erilaisista blogeista. Esimerkiksi jos haluat nähdä Canon EOS 1D Mark IV:n myyntipaketin sisällön, niin sen voit nähdä Scott Bournen Photofocus.com artikkelissa ”Canon 1D MK IV Unboxing”.
Palaan kevään aikana varmasti vielä näihin tuotteisiin heti kun testiraportteja alkaa ilmestyä verkkoon.