Tuija ja Teemu Yhdessä Rakkaudella -valokuvaushetki

Kategoria(t): Potrettikuvaus Avainsanat: , , , , , ,
2011-11-02-tuija-ja-teemu-yhdessa-rakkaudella-01

Tuija ja Teemu ovat menossa naimisiin ja mi’a on kunnia olla heidän hääkuvaajansa. Tapaamistemme lomassa ehdotin heille Yhdessä Rakkaudella -valokuvaushetkeä, jonka aikana voisimme valokuvailla heille kihlajaiskuvia. Tuija oli ensiksi hieman epäileväinen, sillä hänen mielestään hän ei oikein osaa poseerata valokuvissa.
Valokuvissa poseeraaminen ei normaalisti ole helppoa kenellekään, sillä harva meistä on ammattivalokuvamalli eikä näin ole tottunut olemaan luontevasti tilanteessa kuin tilanteessa kameran edessä. Tunne on tosi tuttu itsellenikin, vaikka olen ammattivalokuvaaja, sillä en minäkään tiedä miten päätäni pitäisi kääntää ja minne kädet pitäisi laittaa, kun joku ottaa minusta valokuvaa.
 

Lue lisää Tuijan ja teemun Yhdessä Rakkaudella -valokuvaushetkestä…
Tätä poseeraamisen epävarmuutta helpottamaan on kuitenkin olemassa mukava hyväksi havaitsemani keino: teen valokuvattavieni kanssa pieniä mukavia tehtäviä, jolloin tilanteesta tulee paljon luonnollisempi. Ja kun tilanne on luonnollisempi tulee valokuvistakin luonnollisia, juuri sen hetken tallentavia, juuri siinä hetkessä olevia.
Mielestäni Tuijan ja Teemun Yhdessä Rakkaudella -valokuvista tuli oikein luonnollisia ja eikä valokuvista voisi mitenkään päätellä, että Tuija ei osaisi poseerata valokuvissa, eikö totta!

 

 

Mitä on Yhdessä Rakkaudella -valokuvaushetki?

Yhdessä Rakkaudella -valokuvaushetkessä ideanani on, että tutustun kuvattavieni tarinaan täydellä sydämelläni, ilman kiirettä, varaten tutustumiseen reilusti aikaa. Näin valokuvaushetkeen voidaan lähteä rennosti etsimään sitä tunnetta – sitä erittäin syvääkin tunnetta – joka valokuvattavilla on toisiaan kohtaan. Usein ehkä jo unohduksiin jäänyt huumaava tunne löytyy pienten antamieni tehtävien ja pelien kautta. Näin myös valokuviin tallentuu ne lukemattomat halaukset ja suukot, pienet hymyt ja onnelliset katseet. Ja niitähän jokainen valokuviinsa haluaa!