Tee Sinun päivästäsi täysin Sinun näköisesi – videokuvausta ammattitaidolla – Traventum Oy

Kategoria(t): Hääkuvaus, Häät Avainsanat: , , , , , , ,

Jokainen häitä tai juhlia järjestävä haluaa viettää oman näköisen, hauskan päivän perheen ja lähimpien ystävien kanssa kauniilla paikalla, jonka jälkeen vieraat kommentoisivat: Vau! Nämä olivat kaikkien aikojen parhaat juhlat!

Image by Traventum Oy

Jotta sinäkin saisit itsellesi juuri Sinun näköisesi häät tai juhlat, päätin kertoa Si’e Tampereen seudun häiden ja juhlien ammattilaisista. Tällä kertaa haastateltavanani on videokuvauksen ammattilainen Antti Tolonen Traventum Oy:stä. Traventum Oy tekee videokuvauksia erityisesti Tampereella, Turussa ja Helsingissä, mutta matkustavat myös muualle Suomeen ikuistamaan juhlasi.
Teemme yhteistyötä Antin ja Traventum Oy:n kanssa juhlien ja häiden videoinnissa, joten kysy rohkeasti lisää videointipalveluista!

Kertoisitko Antti Tolonen, että mikä on kaikkein kivointa morsianten kanssa työskennellessä?

Olen yleensä kuvauksissa mukana jo häiden valmistelun aikaan. Mukavinta on ollut se, että valmistelujen aikana on kaikki voitu sopia morsiamen kanssa ennakkoon ennen varsinaista häätilaisuutta. Morsiamen jännitys on usein laskenut jo pelkästään siksi, että asiat on ehditty miettiä kunnolla myös kuvaamisen osalta. Morsian on myös monissa häissä juuri se, jolla tuntuu olevan tilaisuus parhaiten mielessään ja mitä hän tilaisuudelta haluaa. Kun sitten itse häätilaisuus on sitten ohi, niin on todella ihanaa nähdä toisensa saaneet onnellinen nuoripari.

Mikä on mielestäsi paras parhainta Traventumin palveluissa?

Jos mietin tätä asiakaspalautteen kautta, niin meitä on kiitelty erityisesti joustavuudesta ja siitä, että kiireisessäkin aikataulussa olemme voineet toteuttaa juuri sen mitä on toivottu. Meillä on myös elokuvallista ja kerronnallista silmää, joka juontaa siitä, että olemme tehneet paljon myös dokumentteja ja elokuvia.

Kuinka monta kuvaajaa teillä on kokonaisuudessaan käytettävissänne eli otatteko useampia tilaisuuksia kuvattavaksi samalle päivälle?

Olemme verkostoituneet useiden kuvaajien kanssa ja voimme ottaa samallekin päivälle useampia tilaisuuksia. Itse olen venynyt parhaimmillaan kahteen tilaisuuteen saman päivän aikana, mutta se on kyllä maksimi. Tämä oli se viime vuoden suosikkipäivämäärä 20.11.2011. Häissä on aina sellainen tunnelataus mukana myös kuvaajalla, että mielelläni keskityn juuri siihen sen päivän tilaisuuteen koko sydämellä.

Montako kuvaajaa teillä on yleensä kuvaamassa yksissä häissä?

Voimme tarvittaessa ottaa myös samaan häätilaisuuteen useamman kuvaajan mukaan, mutta yleensä on hyvin pärjätty yhdellä kuvaajalla samassa tilaisuudessa. Voimme silti hyödyntää useamman kameran tekniikkaa, jolloin saamme kattavasti eri kuvakulmia tilaisuuden aikana. Hyvä suunnittelu on tässä keskeinen asia ja se säätää myös rahaa.

Traventumilla on tarjottavana monenlaisia kuvauspalveluita juhlien käyttöön. Tarjoatteko muitakin palveluja kuin hää- ja juhlakuvauspalveluita?

Olemme tehneet hyvin paljon kuvauspalveluja yrityksille. Olemme toteuttaneet mm. koulutusvideoita, tuote-esittelyjä, messuvideoita, videoituja seminaareja eli webinaareja sekä erilaisia dokumenttituotantoja. Olemme itse mm. tuottaneet DVD-matkaopassarjan Thaimaasta, Malesiasta ja Kreikasta. Lisäksi työstämme myös lyhytelokuvia ja olemme mukana myös pitkien elokuvien tuotannoissa.

Miten pidätte huolta, että morsiamet saavat juuri heidän näköisensä hääpäivän?

Huolellinen ennakkovalmistelu on tärkeää. Keskustelemme yhdessä hääparin kanssa tilaisuudesta ja millaisia toiveita parilla tähän on. Morsiamella on usein persoonallisia ideoita alkaen koristeluista, väreistä, musiikista ja koko kuvastosta. Näiden tulee välittyä myös videolla aidosti ja kauniisti. Sen jälkeen tutustutaan juhlatiloihin, eli missä kuvaukset tehdään. Sitten käydään läpi tilaisuuden kulku ja ne tapahtumat, jotka ehdottomasti halutaan kuvata. Olen myös aina pyrkinyt tulemaan lähelle juhlavieraita ja saamaan heiltä välitettyä tunnelmia tilaisuuden aikana.

Minkä yhden neuvon antaisit morsiamille, joka lukee tämän haastattelun?

Luota ammattilaisiin. Kun asiat on hyvin suunniteltu ja sovittu etukäteen, niin morsiamen ei tarvitse huolehtia ollenkaan itse tilaisuudessa siitä, miten kuvausasiat sujuvat. Näin voi nauttia täysin sydämin tästä elämän huippuhetkestä. Ja mikä parasta, niihin voi palata vielä myöhemmin muistojen, videoiden ja valokuvien kautta.