Tampereen Häämessut 2012 – tunnelmia ja valokuvia

Kategoria(t): Häät Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , ,
2012-02-12-tampereen-haamessut-2012-tunnelmia-ja-valokuvia-001

Tampereen Häämessut pidettiin 4.-5.2.2012 ja kävin katselemassa Tampereen hääpalvelutarjontaa Tampere-talossa heti lauantai-aamupäivällä 4.2.2012. Taisinpa muuten viime vuonnakin käydä 2011 Tampereen Häämessuilla myös lauantaina. Käyntini aikana tapasin paljon tuttuja palveluntarjoajia sekä muutamia uusia tuttavuuksia 120 näytteilleasettajan joukossa.
Näin jälkikäteen ajatellen Tampereen häämessujen fiiliksen voisi kiteyttää kahteen sanaan: tuttu ja turvallinen. Näitä sanoja pitänee hieman perustella, joten lue lisää 2012 Tampereen Häämessuista!

Miksi siis tänä vuonna ajatellessani Tampereen Häämessuja mielessä pyörii sanat tuttu ja turvallinen? Suurimpana syynä lienee se, että morsiusasuisteita myyvät liikkeet tarjoavat pääsääntöisesti vuosi toisensa jälkeen aika samankaltaisia morsiuspukuja: valkoisia, vain hieman kirjailtuja A-mallisia mosiuspukuja. Omasta mielestäni, varsinkin häämessuilla, olisi kiva nähdä muotinäytöksissä enemmän räväkämpiä pukuja. Toisaalta tiedän, että suurin osa suomalaisista morsiamista valitsee kuitenkin hyvinkin perinteisen valkoisen morsiuspuvun, ja näin myös morsiusasusteita myyvät liikkeet näitä malleja sitten esittelevät. Onneksi muotinäytöksissä nähtiin kuitenkin hieman myös väriä, ainakin häävieraiden asusteiden muotinäytöksissä.

Tampereen Häämessujen taustavoimina ovat BelMonten Satu Välimäki sekä Janne Vuorinen. Häämessuilla on ohjelmaa myös messusalissa ja useasti lavalla on esiintymässä bändejä, jotka on mahdollista tilatta myös omiin häihin.
Näyttelytiloissa tänä vuonna oli aika monta itselle tuttua näytteilleasettajaa, muunmuassa matkailu- ja virkistäytymispalveluja tarjoavan Twin Lake Cityn Tiina Mäkelä (www.kuutar.fi), lahja- ja juhlaliike Pirteä Paketin Katri, Pasi Kivimäki & Savotta -orkesterin lahjakas solisti Pasi Kivimäki sekä laulava basisti Jari Eerola, ja keski-Suomesta Tampereella poikkeamaan tullut nuori lahjakas valokuvaaja Olli Junes.

Morsiusgallerialla oli tänäkin vuonna asettanut näytille laajan kokoelman hääpukuja Puistolämpiöön Morsiuspukumaailmaan. Tässä näyttelyssä on aina mukavinta se, että hääpukuja pääsee katselemaan aivan vierestä sekä niitä voi myös valokuvata vapaasti. Erityisesti huomioni kiinnitti Morsiusgallerian miesten pukujen juhlagallerian uutuustuotteet, käsintehdyt miesten Loake Shoemakers-kengät. Kengät olivat niin tyylikkäitä, että tulen varmasti kevään aikana käymään Morsiusgalleriassa kokeilemassa näitä kenkiä.
Kuvatessani Morsiuspukumaailmaa, niin editseni vilisti mielenkiintoinen miesjoukko, jonka päättelin olevan ehkä polttariporukka. Asiasta en aivan täyttä selvyyttä saanut, mutta kuvasin kuitenkin Eero-nimisen sankarin mieluisan morsiuspuvun vieressä.

Ennen muotinäytöksen alkua yleisölle esiintyi laulukuoro Pirkanmiehet. Pirkanmiehillä on myös laulutalo eli ”Pirtti”, jossa on vuokrattavia juhlatiloja.

Tampereen Häämessujen muotinäytökset toteutti jälleeen upeasti Jenni Aholan Promodel Oy. Tälläkin kertaa muotinäytöksessä pienen salin valaistus oli melko himmeä, joten kameroiden herkkyys piti nostaa melko korkealle.
Tänä vuonna päätin kokeilla yhtäaikaista valokuvausta kahdesta eri suunnasta. Asetin toisen kameran korkealle jalustalle ja jätin sen ottamaan itsekseen valokuvia lavan toiselta laidalta intervalometrin kanssa. Näin sain mielestäni melko kivan sikermän erilaisia valokuvia muotinäytöksistä.

Miesten häämuoti 2012 on perinteistä, mutta mukaan mahtuu myös jotain erilaistakin. Valkoinen puku miehellä vaikutti mukavan rennolta kokonaisuudelta ja olisi omiaan kesähäissä. Kengissä valkoinen ja tumman ruskea näytti hyvälle.

Hääalusasuissa valkoinen pitää pintansa vaikka alusasuosastoilta värikin on mahdollista valita. Alusasujen näytöksestä esitellyt muutamat hauskat väriyhdistelmät kiinnittivät huomioni. Musta ja pinkki sopivat mielestäni oikein hyvin yhteen!

Toisin kuin edellisinä vuosina tänä vuonna Promodel Oy ei ollut saanut näytökseen ollenkaan kookkaamman kokoisille morsiamille tarkoitettuja pukuja. Näitä normaalivartaloiselle suomalaiselle naiselle sopivia hääasusteita soisi nähtävän häämuotinäytöksissä, sillä kaikki morsiamet eivät ole mallinmitoissa.

Morsiuskimput olivat Anteron Kukan eli Kukkakilpi Ky:n tekemiä. Anteron Kukan tavaramerkki on näyttävät roikkuvat morsiuskimput. Näytöksessä oli valtikkamainen morsiuskimppu, joka näytti isolta yksittäiseltä kukalta, mutta kimppu näytti kovin samanlaiselta kuin viime vuonna. En tiedä oliko käynyt ehkä suunnitelussa pieni moka…

Häävieraan Juhla -muotinäytöksessä esiteltiin kesän 2012 muotia ja asusteissa oli paljon keveyttä. Sinisen erilaisia sävyjä oli paljon asusteissa sekä hempeää punaista ja persikkaa.

Muotinäytösten jälkeen Valokuvaamo Klikin Sami Rievinen ja Peero Lakanen pitivät pienen näytöksen siitä että, miten studiossa voidaan ottaa muitakin kuin ”pönötys”-hääkuvia.

Näytösten loppuyllätyksenä lavalla tanssahteli kilpatanssin tulevaisuuden tähdet Lumi & Linus Otsamo. Tämän nuoren todella taitavan tähtitanssiparin voi tilata kesäjuhliisi tai häihisi pitämään romanttisen vakiotanssi- tai riemukaan latinalaistanssiesityksen.

Jos kävit 2012 Tampereen Häämessuilla, niin mitä mieltä olit näkemästäsi?