Häävalmistelut – 5 vinkkiä ja ideaa

Kategoria(t): Häät Avainsanat: , , ,

Vähän aikaa sitten menin itse naimisiin ja häävalmisteluhetket on vielä hyvin muistissa. Olen aikaisemminkin ollut suunnittelemassa useita häitä, joten niinpä ajattelin laittaa viisi vinkkiä tuleville hääpareille häiden valmistelusta. Nämä asiat jäävät yleensä kaiken kiireen jalkoihin, koska valmisteluissa on niin paljon tehtävää ja muistettavaa. Hyvin tärkeää häitä järjestäessä on tehdä suunnitelma, ja se on paras kirjoitella ihan paperille ylös. Ja hääsuunnitelmassa on myös hyvä pysyä. Mitä järkeä on tehdä häävalmisteluista suunnitelma, ja sitten autuaasti tehdä kaikkea muuta kuin mitä on suunnitellut?
Seuraavat viisi vinkkiä olen valinnut niin, että häävalmistelusi menisivät niin hyvin kuin mahdollista:

1. Älä ylitä budjettiasi!

Juuri naimisiin mennyt pariskunta kuvittelee, että kaikki hääkulut ovat tiedossa sentilleen. Mutta kun häät ovat ohi, käsissä on vielä maksamattomia laskuja sekä muita kuluja joita ei oltu otettu huomioon. Miten tämän tilanteen voisi välttää? Älä ylitä budjettiasi! Suunnittele häissäsi etukäteen kaikki, siis aivan kaikki: laske häätarjoilujen kustannukset, bändin tai DJ:n kustannukset, hääkuvaajan, floristin ja kaikkien muiden häihin jotain toimittavien kustannukset. Jos kustannukset alkavat hirvittää, niin yleensä helpoin keino laskea kustannuksia on vähentää vierasmäärää. Hääpäiväsi on edelleen juuri Sinun Hääpäiväsi vaikka kutsuttuna ei olisi aivan jokaista serkun kummin kaimaa.

2. Tee häistäsi omasi – juuri Sinun näköiset!

Jos et saa juuri sellaista hääkakkua kuin haluat, juuri si’e sopivaa hääkuvajaa tai mieliyhtyettäsi häihisi, niiin kenen häissä olet? Häät ovat Sinun, joten tee niistä juuri Sinun näköisesi! Tottakai vanhemmat ja isovanhemmat pitää ottaa huomioon, mutta ole silti oma itsesi ja tee päätökset Sinun Hääpäivästäsi aina miettien mitä sinä itse haluat!

3. Varaa majoitukset vieraille ajoissa

Joissakin kaupungeissa saattaa olla vaikeaa saada majoitusta isommalle määrälle vieraita, jos varausta ei tehdä reilusti etukäteen. On tilanteita, että voit joutua varaamaan suosituimpaan hotelliin majoituksen jopa vuoden etukäteen. Näin voi helposti käydä, jos hääpäivänäsi kaupungissa sattuu olemaan vaikkapa iso urheilutapahtuma. Huomioi vieraitasi myös niin, että katselet useampaa kuin yhtä majoitusvaihtoehtoa valmiiksi: vieraillasi saattaa olla myös rajoitettu budjetti käytössä, varsinkin jos he matkustavat jo valmiiksi pitkän matkan takaa häihisi.

4. Hoida lupa-asiat kuntoon jo kotimaassa

Jos aiot mennä naimisiin muualla kuin Suomessa, niin hoida lupa-asiat kuntoon jo kotimaassa. Kaikissa maissa vihkilupaa ei saa viikossa kahdessa kuten Suomessa vaan luvan saamiseen voi joskus mennä jopa kuukausia. Niin, tuttu sanonta maassa maan tavalla saattaa yllättää jämptiyteen tottuneen suomalaisen. Muista myös ottaa matkalle mukaan kotimaiset vihkilupasi, ja jos olet menossa naimisiin toista kertaa niin ota mukaan avioeropaperit!

5. Kaunistautuminen voi rumentaa

Kehno rusketus, allergiset reaktiot värjäysaineisiin tai muut kemikaalit voivat pilata hääviikkosi. Älä siis jätä koemeikkisi tekoa aivan viime hetkiin. Kasvohoidot ja vahaukset saattavat jättää näkyviä naarmuja tai muita jälkiä ihoosi, jotka näkyvät jokaisessa hääpäivänäsi otetussa valokuvassa. Siispä varaa kaikki kaunistaumishetket viikkoa kahta aikaisemmin ja testaa tuntemattomat ihotuotteesi kotona paria viikkoa ennen hääpäivää.
Viimeisenä asiana voisi vielä mainita, että häävalmistelusi sujuvat sitä sutjakammin mitä aikaisemmin pystyt jonkun asian varaamaan tai tekemään – näin viimeisille häidesi valmistelupäiville ei jää hurjaa määrää tehtävää ja voit keskittyä nauttimaan Sinun Hääpäivästäsi!