Se hieman ekologisempi hääkuvaaja

Kategoria(t): Elämä Avainsanat: , , , , ,
2011-05-kompensointitodistus-vuodelle-2010

En ole vielä kirjoittanut yritystoiminnalleni suunnan antavista arvoista. Suurimpana näistä ohjaavista arvoistani yritystoiminnassa on vastuullisuus. Vähän aikaa sitten sain yritykseni vuoden 2010 CO2-päästöjen kompensointitodistuksen NordicOffset Oy:n kautta, joten voisin nyt kertoa yritystoimintani ympäristövastuullisuudesta ja miksi voin kutsua itseäni hieman ekologisemmaksi hääkuvaajaksi.

”Niko Paulanne Photography vuoden 2010 CO2-päästöjen kompensointitodistus”
Lue lisää hieman ekologisemmasta hääkuvaajastasi…
Miten voisin lähestyä tätä todella laajaa aihealuetta? Ehkä voisin tehdä tästä vaikka yritykseni ensimmäisen vuosittaisen pienimuotoisen ympäristöselvityksen!
Kaikessa ympäristöä säästävässä toiminnassa ensisijainen tavoitteeni on vähentää päästöjen aiheuttajia. On paljon parempi, jos ympäristöön ei ensinnäkään tule päästöjä kuin että niitä yritetään korjata jälkikäteen. Näin olenkin esimerkiksi sähköenergia-hankinnoissa tukeutunut vesivoimaan, joka on yksi puhtaimmista sähköenergian tuotantomuodoista. Alla ote oikein mainiosta pienyritykselle sopivasta työkalusta eli WWF:n tekemästä ilmastolaskurista. Ilmastolaskuriin on helppo kerätä yrityksen toiminnasta aiheutuneet CO2-päästöt ja samalla tulee tarkasteltua, että millainen on oman yrityksen ympäristöä rasittava kulutus ylipäätään.

Niko Paulanne Photography vuosi 2010

CO2-päästöt yhteensä [tonnia]
Sähkönkulutus 0
Lämmönkulutus 0,13
Tieliikenne 0,97
Raideliikenne 0,01
Julkinen paikallisliikenne 0,04
Lentoliikenne 0
Vesiliikenne 0
Kodin ja työpaikan välinen liikenne 0
Tiekuljetukset 0
Raidekuljetukset 0
Lentokuljetukset 0
Vesikuljetukset 0
Kirjekuljetukset 0
Paperinkulutus 0,04
Toimistolaitteet 0,46
Kalusteet 0,22
Jäte 0
Kompensointi -1,87
Yhteensä 0
Minkälaisia huomioita tästä ilmastolaskurin tuottamasta yritykseni vuoden 2010 CO2-päästöraportista voisi tehdä? Kuten jo ennen taulukkoa mainitsin, niin ensimmäisenä huomio varmaankin kiinnittyy sähkön- ja lämmöntuotantoon. Suomen ilmastossa lämmöntuotantoon menee todella paljon energiaa. CO2-mielessä yritykseni tuottaa lämpönsä vesivoimalla tuotetulla sähköllä, joka lasketaan CO2-neutraaliksi. Näin lämpötuotantoon yhden miehen yrityksessäni menee vain hieman huippupakkasten aikana öljyä, joka siis on tuo 0,13t/ vuosi.
Tieliikenne on yleensä toinen suuri ympäristöön vaikuttava tekijä. Näin on myös omalla kohdallani. Vähentääkseni liikenteen aiheuttamia päästöjä sovin lähes aina palaverini Tampereen keskustaan ja näin voin käydä palavereissa julkisilla liikennevälineillä. Yritän mahdollisuuksien mukaan välttää yksityisauton käyttöä työmatkoilla, mutta esimerkiksi hääkuvauksissa on kamerakaluston kuljettaminen hyvin hankalaa ilman autoa. Kuljetusautonani on tällä hetkellä vuositasolla 5,5l/ 100km diesel-polttoainetta kuluttava auto.
Kaiken kaikkiaan olen iloinen siitä, että yritykseni CO2-päästöt olivat ja tulevat olemaan maltillisella tasolla. Hieman järkeistän hankintojani, miettien matkustamistani ja CO2-kompensointia lisänä käyttäen voisinkin mielestäni sanoa, että olen varmastikin se hieman ekologisempi hääkuvaaja.