7 leikkiä polttareihin

Kategoria(t): Häät Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,
Polttarit - Bachelor Party © Niko Paulanne - nikopaulanne.fi
Polttarit - Bachelor Party © Niko Paulanne - nikopaulanne.fi

Polttarit - Bachelor Party © Niko Paulanne - nikopaulanne.fi
Polttarit – Bachelor Party © Niko Paulanne – nikopaulanne.fi

Polttarit tai vanhakantaisemmin poikamiesilta on morsiamelle sekä sulhaselle hauska hetki viettää aikaa ystäviensä kanssa ennen häitä. Monesti polttareissa on mukana kaikenlaista ohjelmaa sekä erilaisia tehtäviä. Omasta mielestäni polttareiden parhaat ohjelmanumerot ovat sellaisia, joihin voivat kaikki polttariseurueen jäsenet osallistua. Tällaisia ohjelmanumeroita ovat erityisesti kaikki pelit ja leikit.
Peleissä ja leikeissä on hyvää myös se, että pelejä voi pelata pitkin polttaripäivää ja näin seurueella on yhteistä tekemistä tasaisesti päivän aikana.

1. polttarileikki: Piilotetut tavarat

Jokainen polttareihin osallistuva tuo mukanaan jonkun tavaran polttareihin. Tavata piilotetaan sopiviin paikkoihin ja polttarisankarin tehtävänä on löytää nämä tavarat sekä arvata kuka on tuonut minkin tavaran. Tässä leikissä mukavaa on se, että tuodut tavarat voivat muistuttaa ystävien kesken sattuneista kommelluksista.

2. polttarileikki: Pariskunnan ensitapaaminen 30 sekunnissa

Polttarisankari tekee esityksen pariskunnan ensitapaamisesta tai ensitreffeistä niin, että se voidaan esittää 30 sekunnissa. Esityksessä on hauskaa se, että se voidaan taltioida vaikka kamerakännykällä ja sankari esittää saman esityksen sopivassa kohdassa omia häitään. Taltioinnista on varmasti hyötyä esityksen yksityiskohtien muistamisessa hääpäivänä.

3. polttarileikki: Tulitikkurasiaviesti

Pelaajat jaetaan joukkueisiin ja ensimmäisille pelaajille sidotaan vyötärölle sukkahousut, joiden yhteen sukkaan on laitettu tennispallo. Tennispallolla yritetään siirtää lattiaa pitkin tulitikkurasia tietyn matkan päähän ja takaisin lähtölinjalle. Voittaja joukkue on se jonka viimeinen pelaaja tuo tulitikkurasian ensimmäisenä takaisin.

4. polttarileikki: Hampaattomat eläimet

Hampaattomat eläimet on leikki, jossa leikkijät menevät seisomaan rinkiin ja tehtävänä on sanoa aina ringissä seuraavalle jokin eläin ilman, että hampaat näkyvät. Ja sama eläin kiertää rinkiä niin kauan kunnes joku päättää vaihtaa suuntaa sanomalla jonkin toisen eläimen toiseen suuntaan. Pelistä tippuu jos nauraa ja hampaat näkyvät. Leikkiä voi myös vaikeuttaa siten, että lopuksi ei saa edes hymyillä tai nauraa ilman hampaiden näkymistä.

5. polttarileikki: Lapsuuden pelit ja leikit

Varmasti hauskuutta saa aikaiseksi pelaamalla lapsuuden pelejä ja leikkejä, joissa tarvitaan hieman ketteryyttä. Oletteko hyppineet narua, twistanneet twist-narulla, pelanneet intohimoisesti jalkapalloa tai vesisotaa? Mikä estää tekemästä taas näitä!

6. polttarileikki: Unelmien mies – unelmien vaimo

Anna polttarisankarille iso kasa vanhoja juorulehtiä. Lehdistä saksituista kuvista pitää sankarin tehdä kuva unelmien miehestä tai vaimosta isoon julistekokoiseen paperiin. Tämän jälkeen polttarisankarilta kysytään, että millainen on unelmapuoliso. Vastaukset kirjoitetaan julisteeseen.
Hauskana bonuksena nämä erikoiset leikkeleistä kootut ”unelmapuolisot” voidaan teettää molempien sulhasen sekä morsiamen polttareissa ja julisteet laitetaan hääpaikalle näkyviin sopivaksi katsottuun paikkaan. Sopiva paikka ”hirvityksille”, joita polttarisankari on voinut tehdä vaikka vasta illan pimeinä tunteina, lienee hieman näkymättömämpi paikka esimerkiksi wc-tilat…

7. polttarileikki: Mitä hyvää toivon pariskunnalle

Jokainen seurueesta kirjoittaa paperilapulle, että mitä hyvää toivoo pariskunnalle. Polttarisankari lukee laput seurueelle ja lapuista voidaan tehdä vaikka sankarille muistoksi seinätaulu kotiinvietäväksi tai kehystetty taulu voidaan antaa häälahjaksi pariskunnalle.

BONUS polttaritehtävä

Mitäpä jos polttarisankari kuvattaisiin upeiksi huomenlahja-kuviksi eli boudoir-kuviksi? Löydät boudoir-kuvauksesta lisää infoa Boudoir.fi -sivultani.

Auta muitakin löytämään lisää leikkejä!

Millaisia polttarileikkejä tai -pelejä olet itse ollut suunnittelemassa tai olet itse pelannut polttareissa? Kerro ne kommentteihin alle ja autat samalla polttereiden suunnittelijoita löytämään hauskoja leikkejä polttareihin!